Het Historisch Bouwfragmentendepot is een regionaal distributiepunt van bijzondere Gelderse cultuurhistorische bouwmaterialen. Doel is het behoud van deze materialen door een verantwoorde herbestemming in monumenten. Het is dus nadrukkelijk de bedoeling het materiaal en de wijze van herbestemming te documenteren in een database. Er wordt wel een vergoeding gevraagd voor de bouwmaterialen, een en ander in nader overleg te bepalen.

De Monumentenwacht beheert en ontwikkelt het depot als project in het kader van Provinciaal cultuurhistorisch beleid (Belvoir 2). Het depot was hiervoor jaren in beheer bij de Stichting Gelders Erfgoed.

Indien u een bouwfragment wilt bekijken, kunt u dit per mail kenbaar maken. Stuur uw verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Voor de goede orde: de openingstijden zijn niet onbeperkt, het zal vooral op de vrijdagmorgen worden ingepland. U geeft in het mailbericht ook direct op voor welk monument u iets zoekt. Op deze wijze hebben wij inzicht of het gaat om een monument en in welke bouwstijl u iets zoekt.

Het Bouwfragmentendepot is gevestigd bij Landgoed de Mellard in Valburg, Hoogsestraat 10. Een routebeschrijving treft u hier aan.

Wilt u op de website meer informatie over een bouwfragment, dan kunt u dubbelklikken op de foto. Indien er geen foto geplaatst is, kunt u op de plaats van de foto dubbelklikken.

http://www.monumentenwacht-gld.nl/Bouwfragmentendepot/Website/Index.htm